Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (Κίνα): Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προωθήσουμε μια σταθερή σχέση με τις ΗΠΑ

Xi Jinping (Κίνα): Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προωθήσουμε μια σταθερή σχέση με τις ΗΠΑ
Την ελπίδα ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να προωθήσουν μια σταθερή και υγιή σχέση, εξέφρασε ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping
Την ελπίδα ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, θα μπορέσουν να προωθήσουν μια σταθερή και υγιή σχέση, εξέφρασε σήμερα (1/11/2018) ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, όπως μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση «CCTV», ο Xi ανέφερε πως σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump, οι δύο τους εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα επεκτείνουν τη διμερή εμπορική συνεργασία.
Τα σχόλια του Xi ήρθαν λίγο μετά από ένα tweet του Trump, στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι είχε σήμερα μια «πολύ καλή» συζήτηση με τον Κινέζο ομόλογό του αναφορικά με το εμπόριο και τη Βόρεια Κορέα, ενώ γνωστοποίησε ότι οι δυο τους σχεδιάζουν να συναντηθούν στην επερχόμενη Σύνοδο των G20.
Ο Xi δήλωσε ακόμη ότι είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον Trump στη Σύνοδο των G20, ενώ τόνισε ότι θέλει μια σταθερή, υγιή σχέση με τις ΗΠΑ, που να βασίζεται σε σημαντική αμοιβαία κατανόηση.
Παράλληλα, ο Xi  εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα θα προωθήσουν περαιτέρω την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου και ότι θα πιέσουν για την ειρήνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης