Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Παραπλανητικό το δημοσίευμα για μια συμφωνία με την ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Barnier: Παραπλανητικό το δημοσίευμα για μια συμφωνία με την ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Παραπλανητικό χαρακτήρισε ο Michel Barnier το δημοσίευμα των «Times» που ανέφερε ότι η ΕΕ και η Βρετανία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μετά το Brexit
Παραπλανητικό χαρακτήρισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, το δημοσίευμα των «Times» που ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μετά το Brexit.
«Παραπλανητικά δημοσιεύματα σήμερα για το Brexit και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Υπενθύμιση: η ΕΕ μπορεί αυτόνομα να αναγνωρίσει ή να απορρίψει την ύπαρξη ισοδυναμίας μεταξύ ορισμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Όπως και με άλλες τρίτες χώρες, η ΕΕ είναι έτοιμη για έναν διάλογο με τη Βρετανία για το ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών, σεβόμενη πλήρως την αυτονομία των δύο μερών», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Barnier.


Νωρίτερα, δημοσίευμα των «Times» ανέφερε πως ΕΕ και Βρετανία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την πρόσβαση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Βρετανίας στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Brexit.
Παράλληλα το δημοσίευμα υποστήριζε πως ΕΕ – Βρετανία έχουν έρθει σε συμφωνία και για την ανταλλαγή δομένων.
Ωστόσο, o εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, χαρακτήρισε εικασίες tα δημοσιεύματα.
«Είναι εικασίες.
Ενώ συνεχίζουμε να σημειώνουμε καλή πρόοδο στο να καταλήξουμε σε νέες ρυθμίσεις για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης