Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Οκτώβριο 2018 - Στις 50,2 μονάδες ο PMI

Κίνα: Υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Οκτώβριο 2018 - Στις 50,2 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα ήταν η ασθενέσθερη που σημειώθηκε από τον Ιούλιο του 2016
Σε χαμηλά άνω των δύο ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/10) στοιχεία της Εθνικής Σταστιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι ανησυχίες για τις εμπορικές διαμάχες με τις ΗΠΑ έχουν επηρεάσει την οικονομία της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,2 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Σεπτέμβριο 2018, με τα στοιχεία να είναι κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016.
«Σε γενικές γραμμές, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι τα οικονομικά θεμελιώδη αποδυναμώνονται», αναφέρει ο οικονομολόγος στην Founder Securities, Yang Weixiao, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του ότι «η υποτονικότητα μπορεί να παραμένει για μεγάλη περίοδο».
Τόσο ο δείκτης, όσο και τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν ότι η οικονομία της χώρας σημειώνει μεγαλύτερη επιβράδυνση σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οδηγώντας την κυβέρνηση στο να στηρίξει την ανάπτυξη.
Σε ότι αφορά τον αντίστοιχο δείκτη που αφορά τη δραστηριότητα εκτός μεταποιητικού κλάδου, σημειώθηκ επίσης πτώση, και συγκεκριμένα στις 53,9 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης