Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανός νοσηλευτής ομολόγησε 100 φόνους ασθενών

Γερμανός νοσηλευτής ομολόγησε 100 φόνους ασθενών
Απίστευτο! Γερμανός νοσηλευτής διέπραξε 100 φόνους
Στη νέα δίκη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατά συρροή ανθρωποκτονιών στη μεταπολεμική Γερμανία, ο νοσηλευτής Νιλς Χέγκελ δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία 100 ακόμη ανθρώπων.
Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την ενοχή του, στη νέα δίκη που ξεκίνησε σήμερα (30 Οκτωβρίου 2018), στο Όλντενμπουργκ της Κάτω Σαξονίας.
Ο 41χρονος που είχε ήδη καταδικασθεί για σειρά ανθρωποκτονιών, ομολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατο πάνω από 100 ασθενών ηλικίας 34 έως 96 ετών, στους οποίους είχε χορηγήσει σε ενέσιμη μορφή φάρμακα στο διάστημα της εργασίας του, μεταξύ 2000 και 2005, σε κλινικές του Ντέλμενχορστ και του Όλντενμπουργκ.
Ο δράστης προέβη στις συγκεκριμένες πράξεις με δόλο, επεσήμανε η αρμόδια εισαγγελέας Ντανιέλ Σίρεκ-Μπόλμαν, κατά την έναρξη της δίκης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Νιλς Χέγκελ χορηγούσε σε ασθενείς μη συνταγογραφουμένα φάρμακα που προκαλούσαν θανατηφόρα συμπτώματα. Εν συνεχεία προσπαθούσε να επαναφέρει στη ζωή τα θύματά του, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν κατάφερνε, με μοιραίες συνέπειες για τους ασθενείς.
Κίνητρά του ήταν η ανία και η αναγνώριση από τους συναδέλφους του.
Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί ήδη το 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Η νέα δίκη που ξεκίνησε σήμερα δεν πρόκειται να αλλάξει τη συγκεκριμένη ετυμηγορία, ωστόσο αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε σχέση με το πότε και αν θα ανασταλεί ποτέ η ισόβια ποινή που του έχει επιβληθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης