Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Αναγκαία αλλά και αξιοπρεπής η αποχώρηση της Angela Merkel

tags :
Handelsblatt: Αναγκαία αλλά και αξιοπρεπής η αποχώρηση της Angela Merkel
«Η απόφαση της Merkel αξίζει τον σεβασμό όλων μας», υποστηρίζει η Handelsblatt
Ως μία κίνηση η οποία είναι απόλυτα αναγκαία, με δεδομένες τις συνεχιζόμενες ήττες που έχει υποστεί το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) σε εκλογικές αναμετρήσεις, θεωρεί την απόφαση της Merkel να αποχωρήσει από την ηγεσία του CDU, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Σε άρθρο – γνώμης που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή της έκδοση η γερμανική εφημερίδα, φροντίζει, όμως, να τονίσει ότι η απόφαση της κυρίας Merkel να αποχωρήσει αποτελεί και σαφή ένδειξη αξιοπρέπειας, που αξίζει τον σεβασμό ακόμη και των πιο ορκισμένων της αντιπάλων.
Η Merkel είναι η μακροβιότερη –μετά τον Helmut Kohl- ηγέτης του CDU, αλλά κατανοεί, πλήρως, ότι έφθασε η στιγμή να αποχωρήσει και να δώσει την ευκαιρία στην επόμενη γενιά πολιτικών ακόμη και να αλλάξουν το κόμμα.
«Η Merkel άλλαξε το CDU εντελώς.
Βήμα – βήμα οδήγησε ένα συντηρητικό – φιλελεύθερο κόμμα στο να αποκτήσει και κοινωνική πολιτική, που είθισται να είναι προνόμιο των αριστερών κομμάτων.
Το DNA του CDU είναι σήμερα εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με αυτό που ήταν πριν αναλάβει την ηγεσία του η Merkel.
Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ήταν αυτή που στοίχισε τα μέγιστα στην καγκελάριο», σημειώνει χαρακτηριστικά η Handelsblatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης