Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν.Κορέα: Πιθανή η επίσημη διακήρυξη ειρήνης με τη Β. Κορέα μέχρι το τέλος του 2018 - Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειές μας

Ν.Κορέα: Πιθανή η επίσημη διακήρυξη ειρήνης με τη Β. Κορέα μέχρι το τέλος του 2018 - Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειές μας
Ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Cho Myoung-gyon, δήλωσε ότι είναι πιθανόν ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Kim Jong-un, να επισκεφθεί τη χώρα κατά το τρέχον έτος
Τη θέση ότι η υπογραφή της επίσιμης διακύρξης ειρήνης μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας είναι ακόμα πιθανή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, διατύπωσε σήμερα (29/10) ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, Cho Myoung-gyon, παρά τη στασιμότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.
Ειδικότερα, ο Cho Myoung-gyon δήλωσε ότι «εργαζόμαστε για την πραγματοποίηση της διακήρυξης τέλους του πολέμου μέχρι το τέλος του έτους», προσθέτοντας παράλληλα ότι «νομίζω ότι είναι δυνατό αυτή τη στιγμή».
Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός πρόσθεσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, είναι πιθανό να επισκεφθεί τη χώρα κατά το τρέχον έτος, ενώ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Σεούλ και Ουάσιγκτον, παρά το γεγονός ότι δε συμφωνεί απαραίτητα σε όλα με τη Νότια Κορέα.
«Υπάρχουν περιοχές όπου έχουμε διαφορετικές ιδέες από τις ΗΠΑ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται στη δια-κορεατική συνεργασία», υπογράμμισε ο Cho Myoung-gyon, διευκρινίζοντας ότι η Ουάσιγκτον επανεξετάζει τις σχέσεις «με συνεργατικό τρόπο».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, δήλωσε ότι μία ειρηνευτική συνθήκη με την Πιονγιάνγκ θα υπογραφεί όταν ολοκληρωθεί η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης