Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Νέα επιβράδυνση στα βιομηχανικά κέρδη - Αύξηση μόλις 4,1% τον Σεπτέμβριο του 2018

Κίνα: Νέα επιβράδυνση στα βιομηχανικά κέρδη - Αύξηση μόλις 4,1%  τον Σεπτέμβριο του 2018
Ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ έχει επίσης προστεθεί στην πίεση επί της συνολικής παραγωγής στην Κίνα
Επιβράδυνση παρουσίασε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο του 2018 η αύξηση της κερδοφορίας των βιομηχανιών στην Κίνα, καθώς οι πωλήσεις πρώτων υλών και των προϊόντων μεταποίησης υποχώρησαν περαιτέρω.
Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη στασιμότητα της εγχώριας ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.  
Η επιβράδυνση ακολουθεί χρονικά τα στοιχεία εκείνα, που δείχνουν ισχνή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2016.  
Η επιβράδυνση των εταιρικών κερδών θα ασκήσει πιέσεις στις θέσεις εργασίας και θα επηρεάσει σημαντικά την κατανάλωση και κατ΄επέκταση την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, παρατηρεί το Reuters.
Τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 4,1% το Σεπτέμβριο του 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 78,57 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS) σήμερα (27/10/2018).
Τα κέρδη το Σεπτέμβριο επηρεάστηκαν κυρίως από τη μεγαλύτερη επιβράδυνση της παραγωγής και των πωλήσεων, την πτώση της αύξησης των τιμών, καθώς και από την υψηλή στατιστική βάση του προηγούμενου έτους.
Ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ έχει επίσης προστεθεί στην πίεση επί της συνολικής παραγωγής και απειλεί να συνθλίψει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και την αύξηση των κερδών τους επόμενους μήνες.
Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι η κινεζική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε με τον πιο αδύναμο ρυθμό από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης ενώ και η μεταποιητική παραγωγή επιβραδύνθηκε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης