Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευση άνω του 15% για τη μετοχή της Snap – Κάτω από 6 δολάρια, με IPO 17 δολάρια!

tags :
Κατάρρευση άνω του 15% για τη μετοχή της Snap – Κάτω από 6 δολάρια, με IPO 17 δολάρια!
Κατάρρευση για τη μετοχή της Snap
«Καράβι που βουλιάζει» θυμίζει πλέον η Snap, με τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα να δημιουργούν ένα ασύλληπτο sell-off στη μετοχή της εταιρείας πίσω από το δημοφιλές Snapchat.
Πλέον, έπειτα από πτώση άνω του 15% σε ημερήσια βάση, η μετοχή υποχώρησε κάτω από 6 δολάρια, όταν κατά τη αρχική δημόσια προσφορά (IPO, Απρίλιος 2017) η μετοχή προσφέρθηκε στα 17 δολάρια!
Μάλιστα, ένα ακόμη «χτύπημα» ήρθε σήμερα (26 Οκτωβρίου 2018) για την αμερικανική εταιρεία, με τη J.P. Morgan να υποβαθμίζει σε «underweight» τη σύσταση, με τιμή στόχο στα 6 (από 12) δολάρια.
Η Snap κατέγραψε νέες ζημίες το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ύψους 325 εκατ. δολαρίων, έναντι απωλειών 443 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα έσοδα για την εταιρεία πίσω από το δημοφιλές Snapchat αυξήθηκαν στα 298 εκατ. δολάρια, από 208 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι ενεργοί χρήστες για το ίδιο χρονικό διάστημα έφθασαν τα 186 εκατομμύρια, επίδοση που δεν ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.



Η Snap διανύει την κρισιμότερη περίοδο της σύντομης ιστορίας της, με τους αξιωματούχους να εγκαταλείπουν τον έναν μετά τον άλλο την εταιρεία.
Πιο πρόσφατη απώλεια αυτή του επικεφαλής στρατηγικής Imran Khan (προσελήφθη Ιανουάριο του 2018), ο οποίος γνωστοποίησε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 την επικείμενη αποχώρησή του από την αμερικανική εταιρεία.
Μόνο εντός του 2018, έχουν φύγει από τη Snap οι Drew Vollero (οικονομικός διευθυντής), Tom Conrad (αντιπρόεδρος) και Stuart Bowers (επικεφαλής μηχανικός).
Επίσης, από το 2015, η εταιρεία δε διαθέτει CFO (chief operating officer).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης