Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Αναστασιάδη – Akinci για το Κυπριακό – Στο επίκεντρο η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Συνάντηση Αναστασιάδη – Akinci για το Κυπριακό – Στο επίκεντρο η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
Στις 10:00 υπό την ειδική αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ, Elizabeth Spehar
Κρίσιμη είναι η συνάντηση που θα έχουν σήμερα Παρασκευή 26/10 ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, M. Akinci για το Κυπριακό.
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί και σε αυτήν θα συμμετάσχει και η ειδική αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Elizabeth Spehar.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου υποστήριξε ότι η συνάντηση περιγράφεται ως μια προκαταρκτική συνάντηση εκτός του πλαισίου των διαπραγματεύσεων.
«Αλλά από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει η προσδοκία και η επιδίωξη να μπορέσει να βοηθήσει αυτή η συνάντηση, αφού γίνουν κάποιες συνεννοήσεις με τον κ. Akinci σε ένα ελεύθερο διάλογο, για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης που είναι ο ουσιαστικός στόχος αυτή τη στιγμή», είπε ο κ.Προδρόμου.
Από την πλευρά του Akinci αναφέρεται ότι το ζητούμενο είναι να καθοριστεί η ημερομηνία διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου.
Πάντως, αναλυτές εκτιμούν ότι το πιο σημαντικό δεν είναι τόσο τι θα προκύψει από τη μεταξύ τους συνάντησης, αλλά κυρίως ότι οι δύο ηγέτες συναντώνται ξανά ύστερα από περίπου 6,5 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης