Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληκτος ο Putin από την εχθρική στάση της Ουάσινγκτον στα πυρηνικά

Έκπληκτος ο Putin από την εχθρική στάση της Ουάσινγκτον στα πυρηνικά
Συνάντηση Putin με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας
Τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας John Bolton, συνάντησε σήμερα (25 Οκτωβρίου 2018) ο Vladimir Putin, εκφράζοντας την έκπληξή του για την εχθρική στάση της Ουάσινγκτον προς τη Μόσχα όσον αφορά τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς.
«Όσο θυμάμαι, το οικόσημο της Αμερικής διαθέτει ένα φαλακρό αετό που κρατάει 13 βέλη σ' ένα πόδι κι ένα κλαδί ελιάς στο άλλο, το οποίο είναι σύμβολο μιας ειρηνικής πολιτικής. Έχω μια ερώτηση.
Φαίνεται ότι ο αετός σου έχει φάει ήδη όλες τις ελιές;
Τα βέλη είναι μόνο ότι έχει απομείνει;», ρώτησε ο Ρώσος Πρόεδρος και ξέσπασαν γέλια και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με το Sputnik.
Από την πλευρά του, ο John Bolton είπε ότι ήλπιζε να έχει απάντηση στην ερώτηση του Vladimir Putin:
«Δεν έφερα άλλες ελιές».
«Κι εγώ αυτό σκέφτηκα», ανταπάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Εκτός αυτών, ο Ρώσος Πρόεδρος πρότεινε να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 11 Νοεμβρίου 2018, στο Παρίσι.
«Φυσικά, θα ήταν χρήσιμο να συνεχίσουμε τον απευθείας διάλογο και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, πρωτίστως, στο περιθώριο των διεθνών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στο εγγύς μέλλον, ας πούμε, για παράδειγμα στο Παρίσι», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:
«Φυσικά αν η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται γι’ αυτές τις επαφές».
Ο John Bolton απαντώντας, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Πούτιν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα χαρεί να συναντηθεί μαζί του.
«Φυσικά, ο Πρόεδρος Trump, θα χαρεί πολύ να συναντηθεί μαζί σας στο Παρίσι, στο περιθώριο αυτής της διεθνούς συνάντησης, στην οποία αναφερθήκατε».
Ο John Bolton συμφώνησε μάλιστα στο ότι ο διάλογος Μόσχας και Ουάσιγκτον θα είναι χρήσιμος.
«Παρά τις διαφορές εκείνες, που υπάρχουν μεταξύ μας και σχετίζονται με τα εθνικά συμφέροντα της κάθε χώρας, είναι εν τούτοις πολύ χρήσιμο να συναντώνται και να εντοπίζουν τα σημεία εκείνα επαφής, τα οποία μπορούν να είναι χρήσιμα για εμάς».
Σημειώνεται ότι στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 100 επέτειο από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις οποίες θα παρευρεθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης