Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Απώλειες άνω του 3% για τη μετοχή σε ιστορικά χαμηλά, μετά τα αποτελέσματα γ' 3μηνου 2018

tags :
Deutsche Bank: Απώλειες άνω του 3% για τη μετοχή σε ιστορικά χαμηλά, μετά τα αποτελέσματα γ' 3μηνου 2018
Deutsche Bank ανακοίνωσε τα χαμηλότερα έσοδα τρίτου τριμήνου από το 2010
Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα (24/10/2018) η μετοχή της Deutsche Bank, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η γερμανική τράπεζα για το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας σημείωσαν «βουτιά» 65%, στα 229 εκατ. ευρώ από 649 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω της δραστικής μείωσης στις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής.
Τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν επίσης δραστική μείωση, σχεδόν στο ήμισυ, υποχωρώντας στα 506 εκατ. από 933 εκατ. ευρώ.
Κι ενώ, παρά την πτώση, τα κέρδη της τράπεζας αποδείχτηκαν καλύτερα των προσδοκιών, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για τα έσοδα.
Τα έσοδα της Deutsche Bank υποχώρησαν κατά 9% στα 6,2 δισ. ευρώ, απογοητεύοντας τους αναλυτές, οι προβλέψεις των οποίων έκαναν λόγο για 6,34 δισ. ευρώ, με τα έσοδα από trading να σημειώνουν πτώση 15%.
Συνολικά, η Deutsche Bank ανακοίνωσε τα χαμηλότερα έσοδα τρίτου τριμήνου από το 2010.


Η τράπεζα υποβάθμισε, παράλληλα, τις προβλέψεις της για τα ετήσια της έσοδα, αναμένοντας μια μικρή πτώση αντί της οριακής μεταβολής που ανέμενε προηγουμένως.
Η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει απώλειες 3,6% και διαμορφώνεται στα 8,98 ευρώ, διαπραγματευόμενη σε ιστορικά χαμηλά, ενώ από την αρχή του έτους έχει χάσει το 44% της αξίας της.


Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, εμφανίζεται αισιόδοξος για το σύνολο της χρήσης του 2018.
«Έχουμε υπό έλεγχο τα κόστη μας και διαθέτουμε επαρκή κεφάλαια για να αναπτυχθούμε.
Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για είμαστε κερδοφόροι το 2018, για πρώτη φορά από το 2014», δήλωσε ο Sewing.
Ο νέος CEO αντικατέστησε τον John Cryan τον Απρίλιο, υποσχόμενος ότι θα κινηθεί ταχύτερα προκειμένου να περικόψει τα κόστη και να επικεντρωθεί στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της τράπεζες, αντί να «τρέχει» στην κούρσα του ανταγωνισμού με τους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς της Wall Street.
Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως θα επιτευχθούν οι στόχοι για την περικοπή του κόστους και του προσωπικού.
Ήδη το 2018 οι εργαζόμενοι της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 2.800 στις 94,717.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προσπαθεί να ανακάμψει από τρία συνεχή ζημιογόνα έτη και μια σειρά αρνητικών εξελίξεων νωρίτερα φέτος, συμπεριλαμβανομένης της απότομης αλλαγής στη διοίκηση, της υποβάθμισης από τον οίκο S&P και της αποτυχίας στις ασκήσεις αντοχής (stress test) της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης