Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2018 - Στις 53,1 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2018 - Στις 53,1 μονάδες ο PMI
Όλοι οι υποδείκτες του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία σημείωσαν άνοδο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2018
Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ιαπωνία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (24/10) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τους υποδείκτες που αφορούν την παραγωγή, τις νέες παραγγελίες και την απασχόληση να σημειώνουν όλοι άνοδο.
Παράλληλα, οι προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες παρέμειναν θετικές, αν και ο σχετικός δείκτης αισιοδοξίας αποδυναμώθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
«Μετά από μία μάλλον απογοητευτική συσσώρευση δεδομένων PMI κατά το τρίτο τρίμηνο, ο κλάδος μεταποίηση της Ιαπωνίας αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο από ένα πιο αισιόδοξο σημείο», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Η τελευταία έρευνα έδειξε ισχυρότερε επεκτάσεις σε όλα τα βασικά βαρόμετρα μακροοικονομικής υγείας, με την παραγωγή, τις νέες παραγγελίες και την απασχόληση να αναπτύσσοτναι ταχύτερα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσε ο οικονομολόγος της Markit, οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «οι εξαγωγικές πωλήσεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά από τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι αρκετοί ερωτηθέντες υπογραμμίζουν τα προβλήματα που προκύτπουν από τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης