Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: "Δημοκρατική Παράταξη" (ΔΗΠΑ) το νέο κόμμα από τον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μ. Καρογιάν

Κύπρος:
Στόχος της ΔΗΠΑ, όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο Μάριος Καρογιάν «είναι να γυρίσει σελίδα στην πολιτική παρακμή»
"Δημοκρατική Παράταξη" (ΔΗΠΑ) είναι το όνομα του νέου κόμματος που ιδρύθηκε σήμερα στην Κύπρο, την ηγεσία του οποίου αναλαμβάνει ο Μάριος Καρογιάν, τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Στόχος της ΔΗΠΑ, όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο Μάριος Καρογιάν «είναι να γυρίσει σελίδα στην πολιτική παρακμή».
Ο ίδιος μίλησε για κρίση που υπάρχει στο θεσμικό σύστημα, αλλά και στην οικονομία, ενώ υπογράμμισε πως ζητούμενο είναι να κερδηθεί η μάχη για ανανέωση, εξηγώντας πως ηγείται ως «πρώτος, μεταξύ ίσων».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, σημείωσε ότι διλήμματα του τύπου "λύση δύο κρατών" για εμάς δεν υπάρχουν, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται να υποταχθούμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας, γκρεμίζοντας κάθε πιθανότητα και ελπίδα επανένωσης της πατρίδας μας.
Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε ατέρμονες και ανεδαφικές συζητήσεις, που στο τέλος της ημέρας θα είναι αυτοκαταστροφικές για εμάς, αφού σε περίπτωση νέου αδιεξόδου, με ευθύνη, όπως πάντοτε της Τουρκίας, αυτό που θα παραμείνει θα είναι το κεκτημένο της συζήτησης δύο κρατών».
Υπενθυμίζεται ότι Μάριος Καρογιάν πριν από περίπου ένα χρόνο με άλλα στελέχη αποβλήθηκε από το κόμμα, λόγω διαφωνιών με χειρισμούς του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώ "Δημοκρατική Παράταξη" ήταν το όνομα του κόμματος, που δημιούργησε το 1976 ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού και αργότερα μετονομάστηκε σε "Δημοκρατικό Κόμμα" (ΔΗΚΟ).
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης