Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Γερμανία καλεί τις ΗΠΑ να σκεφτούν τις συνέπειες αποχώρησης από τη διεθνή συνθήκη για τα πυρηνικά

Reuters: Η Γερμανία καλεί τις ΗΠΑ να σκεφτούν τις συνέπειες αποχώρησης από τη διεθνή συνθήκη για τα πυρηνικά
O πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, υποστηρίζει ότι πήρε αυτή την απόφαση, επειδή η Ρωσία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη συνθήκη που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις το 1987
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για μελλοντικές προσπάθειες αφοπλισμού, αν αποσυρθούν από μία διεθνή συνθήκη που είχε στόχο τη μείωση των πυρηνικών όπλων, όπως μεταδίδει το Reuters.
O πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Τrump, δικαιολόγησε τη συγκεκριμένη απόφασή του, που είχε ανακοινώσει χθες Σάββατο 20/10, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία δεν σέβεται τις δικές της δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία του 1987 για τα πυρηνικά μεσαίας εμβέλειας.
"Για 30 χρόνια η συνθήκη ήταν ένας σημαντικός πυλώνας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια" ανέφερε ο Maas και συμπλήρωσε ότι "έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Ρωσία να μην παραβιάζει από την πλευρά της τη συνθήκη και τώρα ζητάμε από τις ΗΠΑ να σκεφτούν με τη σειρά τους τις συνέπειες μίας αποχώρησής τους".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης