Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Δε χρειαζόμαστε έγκριση από τις ΗΠΑ ώστε να προχωρήσουμε σε άρση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας

Ν. Κορέα: Δε χρειαζόμαστε έγκριση από τις ΗΠΑ ώστε να προχωρήσουμε σε άρση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας
Η πλευρά της Νότιας Κορέας κατέστησε σαφές ότι είναι «ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος»
Τη θέση ότι η Σεούλ δε χρειάζεται το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, διατύπωσε σήμερα (19/10) ο σύμβουλος ενοποίησης, διπλωματίας και υποθέσεων εθνικής ασφάλειας του προέδρου της Νότιας Κορέας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Ειδικότερα, ο Moon Chung-in επεσάμανε ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Νότια Κορέα είναι κυρίαρχα κράτη, μετά τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι η Σεούλ δε μπορεί να άρει της κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ πριν συμφωνήσει η Ουάσιγκτον.
«Η Νότια Κορέα είναι ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος», τόνισε ο σύμβουλος του νοτιοκορεάτη προέδρου, για να αναρωτηθεί εν συνεχέια γιατί η Σεούλ πρέπει να ακολουθεί απλά τις ΗΠΑ.
«Εάν γίνει αυτό, τότε είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος;», επεσήμανε ο Moon Chung-in, χαρκτηρίζοντας παράλληλα ως «λανθασμένη» τη λέξη «έκγριση» που χρησιμοποίησε ο αμερικανος πρόεδρος.
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι οι λέξεις «διαβούλευση και συναίνεση» θα ήταν πιο σωστές, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος «θα έπρεπε να πεί ότι η Νότια Κορέα δεν πρόκειται να άρει τις κυρώσεις χωρίς τη διαβούλευση και τη συναίνεση των ΗΠΑ».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, ταξίδεψε στην Ευρώπη νωρίτερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας τη στήριξη των ευρωπαϊκών δυνάμεων για χαλάρωση των περιοριστικών πολιτικών κατά της Πιονγιάνγκ, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε και το Βατικανό, όπου κάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα εξ' ονόματος του ηγέτη της χώρας, Kim Jong-un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης