Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Ορθώς η Κομισιόν δεν αποδέχεται τον ιταλικό προϋπολογισμό

Weidmann (Bundesbank): Ορθώς η Κομισιόν δεν αποδέχεται τον ιταλικό προϋπολογισμό
Έντονη η δυσφορία του προέδρου της Bundesban για τον ιταλικό προϋπολογισμό
Υπέρ της στάσης της Κομισιόν αναφορικά με τον ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019, τάχθηκε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, προσθέτοντας ότι η Ιταλία πρέπει να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης.
Ο κ. Weidmann έσπευσε να προσθέσει ότι χώρες με ιδιαίτερα υψηλό χρέος όπως η Ιταλία θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο μεγάλα προβλήματα όταν υπάρξει ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.
«Καθώς θα  υπάρξει ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, θα καταγραφεί και αύξηση των επιτοκίων κάτι το οποίο θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη διαχείριση των μεγάλων χρεών από συγκεκριμένες χώρες.
Ως εκ τούτου η Κομισιόν έχει δίκιο που διατηρεί κριτική στάση έναντι του προϋπολογισμού της Ιταλίας και των σχεδίων της Ρώμης να παραβιάσει τους ισχύοντες κανόνες», τόνισε ο κ. Weidmann.
Προσέθεσε ακόμη ότι «με αυτήν την αύξηση του ελλείμματος, το δομικό ισοζύγιο θα επιδεινωθεί και το χρέος θα υποχωρήσει αμελητέα.
Οι ανησυχίες για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας καθίσταται φανερές και στις αγορές με την αύξηση τόσο των επιτοκίων στα ιταλικά ομόλογα όσο και των CDSs».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Bundesbank παρεμβαίνει σε κάποιο οικονομικό θέμα της Ιταλίας.
Ανάλογες δηλώσεις είχε πραγματοποιήσει και το 2016, με τον τότε Ιταλό πρωθυπουργό, Matteo Renzi να του απαντά ότι καλό θα είναι να ασχοληθεί με το προβληματικό τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας και να αφήσει ήσυχη την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης