Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τέλος της παντοδυναμίας του CSU στη Βαυαρία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Πιθανή η παραίτηση Seehofer από το ΥΠΕΣ

Reuters: Τέλος της παντοδυναμίας του CSU στη Βαυαρία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Πιθανή η παραίτηση Seehofer από το ΥΠΕΣ
Ο αντιπρόεδρος του CDU της Merkel, Volker Bouffier κατηγόρησε τον Seehofer ως υπεύθυνο για την εικόνα του κόμματος
Το τέλος της παντοκρατορίας των Χριστιανοκοινωνιστών του Horst Seehofer αναμένεται να δείξει το σημερινό αποτέλεσμα των κρίσιμων σημερινών (14/10) εκλογών στο κρατίδιο της Βαυαρίας καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ντροπιαστική ήττα του κόμματος το οποίο χάνει την αυτοδυναμία του.
Ο εταίρος της A. Merkel και υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης της Horst Seehofer δέχεται όλα τα πυρά τόσο από το εσωτερικό του κόμματός του όσο και από τον εύθραυστο κυβερνητικό σχηματισμό ο οποίος απειλείται με εξασθένιση.
Πολιτικοί αναλυτές στη Γερμανία εκτιμούν ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ο Seehofer ίσως αναγκαστεί σε παραίτηση από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών καθώς δεν θα μπορεί να στηρίξει περισσότερο τη σκληρή γραμμή που υπερασπίζεται στο θέμα του πολιτικού ασύλου για τους μετανάστες.
Όπως τονίζει το Reuters, το αποτέλεσμα των εκλογών θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Markus Soeder να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας στη Βαυαρία με του Πράσινους οι οποίοι φαίνεται να αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά τους ή τους ακροδεξιούς του AfD.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το CSU να λαμβάνει μόλις το 34% των ψήφων ενώ οι Πράσινοι που αναμένεται να είναι οι μεγάλοι νικητές των εκλογών εκτιμάται ότι θα φτάσουν το 19% ξεπερνώντας ακόμη και το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών που μέχρι σήμερα ήταν το δεύτερο ισχυρότερο κόμμα στο κρατίδιο.
Το αντιμεταναστευτικό κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) που στη Βαυαρία αντιπροσωπεύεται από το κόμμα των Ελεύθερων ψηφοφόρων αναμένεται να λάβει το 10% των ψήφων ισχυροποιημένο σημαντικά από τις προηγούμενες εκλογές.

Η Merkel γυρίζει την πλάτη στον Seehofer

Ενδεικτικό του κλίματος της επόμενης ημέρας είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Merkel (CDU) Volker Bouffier στη γερμανική Welt am Sonntag ο οποίος κατηγόρησε τον Seehofer ως υπεύθυνο για την εικόνα του κόμματος.
«Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μας λόγω του CSU» λέγοντας ότι «ο Seehofer βλάπτει την εικόνα της συντηρητικής συμμαχίας του CDU / CSU».
Ο Bouffier είναι πρωθυπουργός στην Έσση, όπου θα διεξαχθούν εκλογές αργότερα αυτό το μήνα και θα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Μerkel και την κυβερνητική της συμμαχία.
Η Seehofer δέχεται πλέον τα πυρά καθώς ήταν από τους ισχυρότερους επικριτές της γερμανίδας καγκελαρίου στο ζήτημα των μεταναστών και την απόφαση της το 2015 να ανοίξει τα σύνορα της χώρας για πάνω από 1 εκ. αιτούντων άσυλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης