Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Ο Orban δεν έχει πλέον θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Juncker: Ο Orban δεν έχει πλέον θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Ο Juncker δεν επιθυμεί πλέον τον Ούγγρο πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα 
Ο Viktor Orban δεν έχει πλέον θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ Βρυξελλών και Βουδαπέστης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ανέφερε πως, αν και σέβεται ως άνθρωπο τον Ούγγρο πρωθυπουργό, διαπιστώνει «πολλές ασυμβατότητες μεταξύ της ρητορικής του και των χριστιανικών δημοκρατικών αξιών στις οποίες βασίζεται η ομάδα του ΕΛΚ».
«Αν δεν μας εγγυηθεί ότι σέβεται τις θεμελιώδεις αξίες και το εκλογικό πρόγραμμα του ΕΛΚ», δεν έχει θέση στο κόμμα, ξεκαθάρισε ο κ. Juncker.
Τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να κινήσει τη λεγόμενη διαδικασία του άρθρου 7 κατά της Βουδαπέστης, επικαλούμενο ανησυχίες σχετικά με τη δικαστική ανεξαρτησία, τη διαφθορά, την ελευθερία έκφρασης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, τα δικαιώματα των μειονοτήτων-μεταναστών και λοιά ζητήματα.
Στη συνέντευξή του, ο κ. Juncker μίλησε, επίσης, για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με το Brexit.
«Όσοι ποντάρουν στο σενάριο μιας μη συμφωνίας κάνουν λάθος:
Θα πρέπει να βρούμε μια συμφωνία -και νομίζω ότι θα τη βρούμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Juncker παραδέχτηκε ότι το «ζήτημα της Ιρλανδίας είναι, προφανώς, πολύ δύσκολο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης