Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Οι αυξημένες αποδόσεις και οι γεωπολιτικές επιθέσεις θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Dimon (JP Morgan): Οι αυξημένες αποδόσεις και οι γεωπολιτικές επιθέσεις θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και οι γεωπολιτικές επιθέσεις θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon
Ανησυχίες ότι οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και οι γεωπολιτικές επιθέσεις θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα (12/10/2018) ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon.
«Η οικονομία εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή και αυτό γίνεται εμφανές στους μισθούς, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στις κεφαλαιουχικές δαπάνες, στην καταναλωτική πίστη», δήλωσε ο Dimon.
Ο Dimon τόνισε ακόμη ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα κινηθούν υψηλότερα.
«Ενώ η αύξηση των αποδόσεων εν μέσω μιας ισχυρής οικονομίας είναι καλές, θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανακόψουν τον οικονομικό κύκλο ανάπτυξης που μετρά σχεδόν μια δεκαετία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan.
Ο Dimon δήλωσε ακόμη ότι τα επιτόκια αναφοράς θα μπορούσαν να φτάσουν το 4%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ διαμορφώνεται σήμερα γύρω στο 3,15%, ενώ τον τελευταίο μήνα έχει καταγράψει σημαντική άνοδο, πυροδοτώντας το διήμερο sell off στη Wall Street.
«Εάν τα επιτόκια ανεβαίνουν λόγω πληθωρισμού, αυτό δεν είναι καλό.
Αυτό είναι κακό, δήλωσε ο Dimon.
«Μέχρι στιγμής, έχουμε ακόμα μια ισχυρή οικονομία παρά τα αυξανόμενα γεωπολιτικά ζητήματα», πρόσθεσε, αναφέροντας ως τέτοια ζητήματα την εμπορική διαμάχη της κυβέρνησης Trump με την Κίνα, το Brexit, την απόσυρση προγραμμάτων αγοράς ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, καθώς και τις αναταραχές σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Τουρκίας.
«Είναι μια εκτενής λίστα με πράγματα», δήλωσε ο Dimon, προσθέτοντας ότι τις περισσότερες φορές, είναι τα αυξανόμενα επιτόκια και όχι τα γεωπολιτικά ζητήματα που καταλήγουν σε εκτροχιασμό οικονομικών κύκλων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης