Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπάνια για αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου σχετικά με το «ξέπλυμα» χρήματος

Καμπάνια για αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου σχετικά με το «ξέπλυμα» χρήματος
Καμπάνια για αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου
Προσπάθεια για την αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου στο εξωτερικό καταβάλλουν αρμόδιοι φορείς όπως ο σύνδεσμος προώθησης επενδύσεων (CIPA), ο δικηγορικός σύλλογος της χώρας (ΔΠΣ) και ο σύνδεσμος εγκεκριμένων λογιστών (ΣΕΛΚ), εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων για πρακτικές που εφαρμόζονται σε σχέση με το «ξέπλυμα» χρήματος
Οι πιέσεις εντάθηκαν το 2018 μετά την απόφαση των ΗΠΑ να κατατάξουν την Κύπρο στις χώρες «πρωταρχικής ανησυχίας» (primary concern) για ζητήματα ξεπλύματος χρήματος, και έκτοτε συνεχίζονται με αρνητικά δημοσιεύματα σε παγκόσμιες εφημερίδες όπως η Wall Street Journal και η Financial Times, όπως αναφέρει το StockWatch.
Σύμφωνα με το μέλος του CIPA Νικόλα Θεοχαρίδη, ο οποίος ήταν ομιλιτής σε εκδήλωση στη βουλή σχετικά με τις επενδύσεις στην Κύπρο, ο οργανισμός προβαίνει σε προσπάθεια αποκατάστασης του ονόματος της Κύπρου σε αγορές στόχους όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία.
Πρόσθεσε ότι τόσο μέσω διαφημιστικών ενεργειών μέσω του Bloomberg, του CNN και του CNBC αλλά και μέσω του διαδικτυακού μάρκετινγκ, προωθείται το μήνυμα ότι μετά την έξοδο από το μνημόνιο η Κύπρος έχει επιστρέψει σε σταθερή ανάπτυξη και συνεχίζει τις προσπάθειες ενίσχυσης της ανάπτυξης.
Όπως ανέφερε, η Κύπρος έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της ωστόσο, επεσήμανε πως παρά την πρόοδο, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και πως πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία για επίτευξη μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής προοπτικής.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης, σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του ΣΕΛΚ και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για εφαρμογή της νομοθεσίας ώστε να εκλείψει η αντίληψη ότι η Κύπρος αποτελεί φορολογικό παράδεισο.
Στο πλαίσιο των ερωτοαπαντήσεων ανέφερε ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να σταματήσουν οι φήμες που υπάρχουν για την Κύπρο.
«Δεν είμαστε φορολογικός παράδεισος», είπε, σημειώνοντας ότι η νομοθεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης