Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guggenheim: Όπως και ο Τιτανικός, έτσι και οι αμερικανικές αγορές θα χτυπήσουν σε παγόβουνο

Guggenheim: Όπως και ο Τιτανικός, έτσι και οι αμερικανικές αγορές θα χτυπήσουν σε παγόβουνο
«Bear» για τη Wall Street ο επικεφαλής αναλυτής της Guggenheim
Με τον… Τιτανικό παρομοιάζει τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης ο επικεφαλής αναλυτής της Guggenheim, Scott Minerd, προβλέποντας συντριβή σε πάνω σε «παγόβουνο».
«Ακριβώς όπως ένα παγόβουνο στο απομακρυσμένο σκοτάδι χτυπήθηκε από τον Τιτανικό, έτσι και η αμερικανική οικονομία προσεγγίζει την αντιστροφή του δημοσιονομικού αντίκτυπο το 2020, υπό τον πλήρη ρυθμό αύξησης των επιτοκίων και την υπερθέρμανση της αγοράς εργασίας», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.
Ο Scott Minerd έχει αναφέρει και άλλες φορές κατά τους τελευταίους μήνες πως η ευημερία στη Wall Street θα διακοπεί βίαια στο άμεσο μέλλον, ελέω σημαντικής σύσφιξης στη νομισματική πολιτική από τη Federal Reserve, σημαντικά υψηλότερου κόστους δανεισμού (όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο με τα αμερικανικά ομόλογα), και τεράστιων ελλειμμάτων, απόρροια της δημοσιονομικής πολιτικής από πλευράς Donald Trump.
Βέβαια, σε ό,τι αφορά στο σημερινό (10/10) sell-off που λαμβάνει χώρα στη Wall Street, εκτιμά πως δεν αποτελεί προπομπό ύφεσης βραχυπρόθεσμα για τις ΗΠΑ, αλλά περισσότερο εποχική μεταβλητότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης