Τελευταία Νέα
Διεθνή

Savona (Ιταλία): Κανείς στην κυβέρνηση δεν θέλει να εγκαταλείψει την ΕΕ και το ευρώ

Savona (Ιταλία): Κανείς στην κυβέρνηση δεν θέλει να εγκαταλείψει την ΕΕ και το ευρώ
Όπως τόνισε ο ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, «είναι άλλο πράγμα οι λεκτικές υπερβολές και άλλο η ευθύνη της κυβέρνησης»
Πέρα από την οποιαδήποτε ρητορική, δεν υπάρχει κανένας μέσα στην κυβέρνηση που να θέλει να εγκαταλείψει την Ευρώπη ή το ευρώ, δήλωσε σήμερα (8/10/2018) ο ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Paolo Savona, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ένωση ξένου Τύπου.
Όπως τόνισε, «είναι άλλο πράγμα οι λεκτικές υπερβολές και άλλο η ευθύνη της κυβέρνησης».
Ο Savona προειδοποίησε, παράλληλα, ότι η μη επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση, κάτι που, όπως τόνισε, δεν συμφέρει κανέναν.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση ανέμενε μια πολύ χειρότερη απάντηση στον προϋπολογισμό της Ιταλίας από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Η αντίδραση της αγοράς ήταν πολύ ήπια, αναμέναμε μια πολύ χειρότερη αντίδραση», δήλωσε.
Ο ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων υπογράμμισε, παράλληλα, ότι εάν η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας δεν είναι τόσο καλή όσο αναμένεται το επόμενο έτος, η κυβέρνηση θα αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εάν καταστεί αναγκαίο, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, θα αποτρέψει μια νέα σοβαρή κρίση στην Ευρώπη.
Ο Savona εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι η Ιταλία θα καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το επεκτατικό πολυετές σχέδιο προϋπολογισμού της.
Ο ίδιος διέψευσε ότι η Ιταλία έχει συζητήσει το ενδεχόμενο στήριξης των ιταλικών ομολόγων από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης