Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν επιμένει σε άμεση δράση κατά της κλιματικής αλλαγής

Η Κομισιόν επιμένει σε άμεση δράση κατά της κλιματικής αλλαγής
Η Κομισιόν χαιρετίζει τη ανακοίνωση της διακυβερνητικής επιτροπής για την κλιματική αλλαγή
H Koμισιόν χαιρέτισε τη σημερινή (8/10) ανακοίνωση της διακυβερνητικής επιτροπής για την κλιματική αλλαγή (IPCC), η οποία εξέδωσε την ειδική έκθεσή της όσον αφορά τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, καθώς και τις αντίστοιχες παγκόσμιες διαδρομές των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, "η έκθεση παρέχει στους πολιτικούς ιθύνοντες ανά την υφήλιο μια ισχυρή επιστημονική βάση για τις προσπάθειες που καταβάλλουν σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την εξάλειψη της φτώχειας".
Ειδικότερα, οι δύο Συναρμόδιοι Επίτροποι Miguel Arias Cañete και Carlos Moedas, αναφέρουν ότι "η ΕΕ πάντα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των βασικών αιτιών της αλλαγής του κλίματος και την ενίσχυση μιας συντονισμένης παγκόσμιας αντίδρασης σε αυτήν στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού".
"Η σημερινή έκθεση είναι μια αξιοσημείωτη προσπάθεια επιστημόνων να ενημερώσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο και την κοινωνία γενικότερα", αναφέρουν.
"Πριν από τρία χρόνια, όταν 195 χώρες ενέκριναν τη Συμφωνία των Παρισίων, ζητήσαμε από την IPCC να μας πει τι μέτρα χρειάστηκε για να περιορίσει ο πλανήτης τη θερμοκρασία του πλανήτη στους 1,5°C και τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο κόσμος δεν το κάνει.
Η επιστήμη μας έχει δώσει τώρα την απάντηση και είναι σαφής: η ειδική έκθεση επιβεβαιώνει ότι ο περιορισμός της κλιματικής αλλαγής στους 1,5°C είναι απαραίτητος για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις και να μειωθεί η πιθανότητα ακραίων καιρικών φαινομένων", σημειώνουν, προειδοποιώντας ότι "όλα τα μέρη πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους από τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί βάσει της συμφωνίας του Παρισιού".
"Η έκθεση δείχνει ότι είναι εφικτός ο 1,5°C, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενεργήσουμε τώρα και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας", ξεκαθαρίζουν και ανακοινώνουν ότι η Κομισιόν "θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τον Νοέμβριο μια στρατηγική της ΕΕ για τη μακροπρόθεσμη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου - ένα ολοκληρωμένο όραμα για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας, των βιομηχανιών μας και του χρηματοπιστωτικού μας τομέα", καταλήγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης