Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Παρακολουθώ στενά την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Erdogan: Παρακολουθώ στενά την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου
Τι ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, T. Erdogan, για την υπόθεση του Σαουδάραβα δηνοσιογράφου που εξαφανίστηκε
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, δήλωσε την Κυριακή 7/10 ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση του Σαουδάραβου δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, αφού προηγουμένως οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι πιστεύουν ότι ο αγνοούμενος δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Erdogan ανέφερε στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το reuters, ότι  οι αρχές εξετάζουν τα αρχεία από τις κάμερες ασφαλείας και των αεροδρομίων,  στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση την τελευταία εβδομάδα του Khashoggi.
Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι παρακολουθεί προσωπικά το ζήτημα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι πίστευε ότι έχει συμβεί στον Khashoggi.
Όπως ανέφερε, εξετάζονται οι είσοδοι  και έξοδοι στην πρεσβεία, οι  μεταφορές στα αεροδρόμια και όλα τα αρχεία κάμερας, θέλουμε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα», προσθέτοντας ότι η προσδοκία του «είναι ακόμα θετική».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος πήγε την περασμένη   Τρίτη στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να απαραίτητα έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του και ενώ Σαουδάραβες αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι έφυγε λίγο αργότερα, η αρραβωνιαστικιά του που τον περίμενε έξω, δήλωσε ότι ποτέ δεν βγήκε.
Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι ο Σαουδάραβος δημοσιογράφος,  ο οποίος αγνοείται εδώ και έξι ημέρες, δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης