Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με χορηγίες εκατ. δολ αποκαταστάθηκε η σχέση Δημοκρατικών με τις αμερικανικές τράπεζες

Με χορηγίες εκατ. δολ αποκαταστάθηκε η σχέση Δημοκρατικών με τις αμερικανικές τράπεζες
Οι αμερικανικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2018, το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε από το 2008 
Την εύνοια των Γερουσιαστών του Δημοκρατικού κόμματος προσπαθούν να κερδίσουν και πάλι οι αμερικανικές τράπεζες ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο το Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να επανέλθει η υποστήριξη που απολάμβαναν πριν από την οικονομική κρίση του 2007-2009.
Οπως αναφέρει το Reuters, οι αμερικανικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των Δημοκρατικών έχοντας κάνει δωρεές ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε γερουσιαστές του κόμματος στις εκλογές του 2018, το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε από το 2008 οπότε και διαταράχτηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις.
Αντίθετα το ποσό που δόθηκε στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ανήλθε στα 1,8 εκατ. δολάρια.
Η στήριξη προς τους Δημοκρατικούς σηματοδοτεί μια στροφή για τις τράπεζες, οι οποίες έχουν κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον μετά την κρίση του 2008 οπότε οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές «εγκατέλειψαν» τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και σταμάτησαν να κάνουν «χάρες» στη Wall Street.
Τον περασμένο Μάιο ωστόσο διαφάνηκε ένα «άνοιγμα» των Δημοκρατικών προς τις τράπεζες μέσω τις στήριξης της χαλάρωσης των δημοσιονομικών κανόνων γεγονός που επέφερε στα Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μεγάλα κέρδη.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου για την Υπεύθυνη Πολιτική που παρακολουθεί τις δωρεές προς τα κόμματα και τους υποψηφίους το 2018 από τους 20 υποψηφίους της Γερουσίας που έλαβαν τα περισσότερα χρήματα από τις τράπεζες οι 15 είναι Δημοκρατικοί ενώ στις ενδιάμεσε εκλογές του 2012 από τους 20 μόνο οι 7 ήταν Δημοκρατικοί.
Ενδιαφέρον έχει η διαπίστωση ότι οι πιο ευνοημένοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές είναι οι Heidi Heitkamp, Jon Tester και Joe Donnelly, οι οποίοι συνέβαλλαν σημαντικά στην χαλάρωση των κανόνων των τραπεζών που εντάσσονται στον νόμο Dodd Frank του 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης