Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας για το Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας για το Brexit
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit έχει ήδη πλήξει την οικονομία
Τη βεβαιότητά του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει τη δημοσιονομική ικανότητα να αντιμετωπίσει μία μη-συμφωνία για το Brexit, εξέφρασε σήμερα (1/10) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πιστεύει πως η διάθεση των Βρυξελλών είναι να υπάρξει συμφωνία.
Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον ερχόμενο Μάρτιο έχει αυξήσει την αβεβαιότητα μεταξύ των επιχειρήσεων, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο βρετανός ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε μέσω του Sky News ότι «θα έχουμε τη δημοσιονομική ικανότητα να στηρίξουμε τη βρετανική οικονοία αν βρεθούμε δυστυχώς σε κατάσταση μη συμφωνίας», τονίζοντας ωστόσο ότι «οι αμφιβολίες για το μέλλον έχουν ήδη επηρεάσει την οικονομία και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες στο να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία με την ΕΕ».
Ο ίδιος δήλωσε ότι η διάθεση της ΕΕ είναι αναμφισβήτητα προς το να επιτευχθεί μία συμφωνία, καθώς θέλει να ελαχιστοποιήσει τις αναταραχές από αυτή την αποχώρησε και θέλει να συνεχίσει να έχει μία σχέση και μία ομαλή εμπορική συνεργασία με την Μεγάλη Βρετανία στο μέλλον.
Αν και η «διάθεση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ευνοϊκή για την επίτευξη συμφωνίας, υπάρχουν ορισμένες «κόκκινες γραμμές» και ορισμένα σημεία τα οποία δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τον βρετανό ΥΠΟΙΚ.
«Είναι σαφές ότι υπήρξε πλήγμα στην οικονομία μέσω της αβεβαιότητας που προκάλεσε η διαδικασία του Brexit», ανέφερε ο Philip Hammond σε ξεχωριστές δηλώσεις στο BBC TV, προσθέτοντας ότι «αρκετές επιχειρήσεις περιμένουν να δουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης πριν επιβεβαιώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια».
«Πιστεύρω πως όταν η πρωθυπουργός οριστικοποιήσεις αυτή τη συμφωνία και τη φέρει πίσω, θα υπάρξει πραγματικά ώθηση στην οικονομία», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης