Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 25 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 53,7 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 25 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 53,7 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε ετών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/10) στοιχεία της Markit, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα στις αρχές του έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,7 μονάδες, έναντι 55,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 μηνών.
Σύμφωνα με την Markit, η πτώση στον κλάδο οφείλεται κυρίως στις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό, οι οποίες υποχώρησαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε ετών.
Παράλληλα, επιβράδυνση καταγράφηκε και στην αύξηση της συνολικής παραγωγής, των συνολικών νέων παραγγελιών και της απασχόλησης.
Στον αντίποδα, τα αποθέματα αγορών σημείωσαν οριακή ανάκαμψη, μετά την πτώση που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που παρείχε στήριξη στη δραστηριότητα του κλάδου.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, η παραπάνω πτώση ήταν αναπόφευκτη μετά τα υψηλά επίπεδα που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, ωστόσο η πρόσφατη πτώση των εξαγωγών επηρέασε σημαντικά τους κατασκευαστές.
Ο ίδιος επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, την αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και τη νομισματική κρίση στην Τουρκία ως βασικούς παράγοντες πίσω από την επιβράδυνση του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης