Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική έκκληση για διεθνή βοήθεια από την Ινδονησία – Ξεπέρασαν τους 830 οι νεκροί

Δραματική έκκληση για διεθνή βοήθεια από την Ινδονησία – Ξεπέρασαν τους 830 οι νεκροί
Τεράστιες οι καταστροφές από το σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι
Δραματική έκκληση για διεθνή βοήθεια απευθύνει η Ινδονησία σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει την τεράστια καταστροφή που έπληξε το νησί Σουλαουέσι ύστερα από τη σεισμική δόνηση των 7,5 Ρίχτερ και του τσουνάμι που ακολούθησε.
Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής απολογισμό, περισσότεροι από 830 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ζητά τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό όσο και σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους επιζώντες.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά καθώς τα σωστικά συνεργεία και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσεγγίσουν αρκετές από τις πληγείσες περιοχές.
Υπάρχουν φόβοι ότι δεκάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια πολλών ξενοδοχείων και εμπορικών κέντρων στη μικρή πόλη Παλού ενώ εκατοντάδες εκτιμάται ότι έχουν παρασυρθεί από κατολισθήσεις σε πολλά χωριά.
Δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί αλλά και κυβερνήσεις διαφόρων χωρών έχουν διαβεβαιώσει ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσφέρουν βοήθεια στην Ινδονησία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης