Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clark (Βρετανία): Εάν η Βρετανία καταλήξει σε συμφωνία Καναδικού τύπου με την ΕΕ θα υπάρξουν προβλήματα στις επιχειρήσεις

Clark (Βρετανία): Εάν η Βρετανία καταλήξει σε συμφωνία Καναδικού τύπου με την ΕΕ θα υπάρξουν προβλήματα στις επιχειρήσεις
Ένα από τα προβλήματα του μοντέλου του Καναδά, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αυτού του είδους, είναι ότι απαιτεί τριβές στα σύνορα
Μια διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την μετά Brexit εποχή που θα βασίζεται στα πρότυπα του Καναδά θα έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για τις επιχειρήσεις και θα δημιουργούσε προστριβές στα σύνορα, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός επιχειρήσεων Greg Clark.
Οι παρατηρήσεις του ωστόσο βρίσκουν αντίθετη την πρωθυπουργό Theresa May η οποία προσπαθεί να καθορίσει το πλαίσιο της ομιλίας της στο Συνέδριο του κόμματος, όπου θα υποστηρίξει ότι το καλύτερο μοντέλο για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ είναι τι σχέδιο Τσέκερς.
Οι υποστηρικτές μιας πιο ριζοσπαστικής εξόδου από την ΕΕ, υπό την ηγεσία του Borris Johnson, θέλουν η Βρετανία να επιδιώξει μια συμφωνία βασισμένη στην πρόσφατη εμπορική συμφωνία Καναδά-ΕΕ η οποία ουσιαστικά ρίχνει στον κάλαθο το σχεδιο της May για το εμπόριο.
Όμως, ο Clark, αναφερόμενος στο σχέδιο Checkers , το οποίο απαιτεί «κοινούς κανόνες» για το εμπόριο, είπε ότι η Βρετανία έκανε ό, τι μπορούσε για να επιτρέψει στις διεθνείς επιχειρήσεις που ‘έχουν την έδρα τους στη Βρετανία να παραμείνουν και μετά το Brexit..
«Ένα από τα προβλήματα του μοντέλου του Καναδά - η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αυτού του είδους - είναι ότι απαιτεί τριβές στα σύνορα», δήλωσε ο Clark στη Huffington Post.
Είπε ότι θα αντισταθμίσει την εθνική ανταγωνιστικότητα και ότι δεν ήταν έκπληξη εάν άλλες χώρες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τις επιχειρήσεις τους από τη Βρετανία ενόψει του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης