Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Ενίσχυση της ρευστότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επιβραδυνόμενης οικονομίας

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Ενίσχυση της ρευστότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επιβραδυνόμενης οικονομίας
«Η νομισματική πολιτική μας θα παραμείνει ουδέτερη, ούτε πολύ χαλαρή ούτε πολύ σφιχτή», επισημαίνει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας
Τη δέσμευση να διατηρήσει τη «συνετή και ουδέτερη» νομισματική της πολιτική ανέλαβε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας με την υποχρέωση να χρησιμοποιήσει «πολλαπλά εργαλεία», προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τη θερμή εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.
Στην ιστοσελίδα της μετά από την τριμηνιαία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε, πως  θα ελέγξει με αποφασιστικό τρόπο τον ρυθμό της απομόχλευσης.
 Η PBOC αναμένεται με τη νομισματική της πολιτική να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επιβράδυνσης της οικονομίας, καθώς η Κίνα βρίσκεται μπροστά σε αυξημένες προκλήσεις από τις εμπορικές τριβές της με την Ουάσινγκτον, σημειώνει το Reuters.
Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι θα επιτύχει ισορροπία μεταξύ του επιτοκίου, της συναλλαγματικής ισοτιμίας και του διεθνούς ισοζυγίου πληρωμών.
Επίσης ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις μεγάλες αλλαγές στις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές τάσεις και να κατευθύνει την εύλογη αύξηση της προσφοράς χρήματος, της πίστωσης και της συνολικής χρηματοδότησης.
«Η νομισματική πολιτική μας θα παραμείνει ουδέτερη, ούτε πολύ χαλαρή ούτε πολύ σφιχτή», επισημαίνει.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα «αντάλλαξαν» τη Δευτέρα (24/9/2018) νέους δασμούς, καθώς και οι δύο πλευρές δεν δείχνουν διατεθειμένες να υπαναχωρήσουν από την εμπορική ένταση, που αναμένεται να  πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Οι επενδυτές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν πως η εμπορική διαμάχη θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω την ήδη επιβραδυνόμενη οικονομία της Κίνας.
Οι επίσημες και οι ιδιωτικές έρευνες για την Κίνα καταδεικνύουν ότι η παγκόσμια ζήτηση κινεζικών αγαθών είναι σαφώς πτωτική, με τις παραγγελίες των εξαγωγών να συρρικνώνονται διαρκώς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης