Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση κατά της Google κατέθεσε το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου για τη χρήση στρατιωτικών του χαρτών

tags :
Μήνυση κατά της Google κατέθεσε το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου για τη χρήση στρατιωτικών του χαρτών
Oι στρατιωτικές περιοχές της χώρες μπορεί να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων υποστηρίζει το Βέλγιο 
Μήνυση κατά της Google κατέθεσε το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου κατηγορώντας τον αμερικανικό κολοσσό ότι αρνήθηκε να «σβήσει» στρατιωτικούς χάρτες από το «Street View» όπου εμφανίζονται ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες.
Όπως ανέφερε το Reuters, οι σταθερές αρνήσεις της Google να «θολώσουν» τις δορυφορικές εικόνες ώστε να μην είναι ευδιάκριτες οι στρατιωτικές περιοχές της χώρες οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων οδήγησε το βελγικό υπουργείο Άμυνας να μηνύσει τον αμερικανικό όμιλο τεχνολογίας. Κι αυτό γιατί η Google έχει συμμορφωθεί με παρόμοια αιτήματα από άλλες κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και της Γαλλίας που ζήτησαν την εξαίρεση ευαίσθητων ιστότοπων μέσω του Google Earth, των Χαρτών της Google και της Google Street View.
Η Google απάντησε στις βελγικές κατηγορίες ότι συνεργάζεται με τη βελγική κυβέρνηση για περισσότερα από δύο χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.
Το Βελγικό υπουργείο ωστόσο επιμένει καθώς όπως αναφέρει «οι εγκέφαλοι της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το 2016 σχεδίαζαν να επιτεθούν και σε πυρηνικούς σταθμούς Βρυξελλών τους οποίους εντοπίζει εύκολα κάποιος μέσω των χαρτών της Google».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης