Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Δεν ανησυχούμε για την αντίδραση των αγορών και το spread μετά τον προϋπολογισμό

Di Maio: Δεν ανησυχούμε για την αντίδραση των αγορών και το spread μετά τον προϋπολογισμό
O αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Luigi Di Maio, δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει επενδύσεις 15 δισ. ευρώ
Τη στιγμή που η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έχει εκτοξευθεί στο 3,15% -στον απόηχο της παρουσίασης του προσχέδιο του προϋπολογισμού- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
«Δεν ανησυχούμε για την αντίδραση της αγοράς και του spreads.
Θα συναντήσουμε τους επενδυτές σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος, στον Ευρωπαίο Επίτροπο, Pierre Moscovici, επεσήμανε ότι «οι ανησυχίες του είναι θεμιτές αλλά η Ιταλία θέλει να τον πείσει ότι η ανάπτυξη θα μας επιτρέψει να αποπληρώσουμε το χρέος».
Παράλληλα, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει επενδύσεις 15 δισ. ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για την ανάπτυξη είναι άνω των εκτιμήσεων.
«Ο πρoϋπολογισμός του 2019 σχεδιάστηκε για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη» τόνισε.

Moscovici: Η Ιταλία δεν σέβεται τους κανόνες της ΕΕ - Πρέπει να μειώσει το εκρηκτικό της χρέος

Αρνητική είναι η πρώτη αντίδραση των Βρυξελλών στη συμφωνία της ιταλικής κυβέρνησης για έλλειμμα 2,4% στον προύπολογισμό του 2019.
Ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν Pierre Moscovici δήλωσε πως το γεγονός ότι η Ιταλία δεν σέβεται τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, δεν είναι προς το συμφέρον της Ένωσης.
Σημείωσε ότι ούτε μια ιταλική κρίση είναι προς το συμφέρον της ΕΕ, τόνισε ωστόσο ότι η Ιταλία πρέπει να μειώσει το εκρηκτικό της χρέος.
O Pierre Moscovici δήλωσε επίσης ότι η Κομισιόν θα είναι σε θέση να απαντήσει στις προτάσεις της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό μετά τις 15 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης