Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Ο εθνικισμός απειλεί τη συνοχή της Ευρώπης - Δεχόμαστε απειλές από το εξωτερικό και από το εσωτερικό

Merkel: Ο εθνικισμός απειλεί τη συνοχή της Ευρώπης - Δεχόμαστε απειλές από το εξωτερικό και από το εσωτερικό
Όπου οι συμβιβασμοί περιφρονούνται, η δημοκρατία κινδυνεύει, προειδοποίησε η γερμανίδα καγκελάριος
Ο εθνικισμός και η νοοτροπία του «νικητή που τα παίρνει όλα» υπονομεύουν τη συνοχή της Ευρώπης, προειδοποίησε σήμερα (27/9/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, δύο ημέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απέρριψε την παγκοσμιοποίηση, προάγοντας το «Πρώτα η Αμερική» κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.
Χωρίς να κατονομάσει τον Trump ή την εθνικιστική και προστατευτική του προσέγγιση, η Merkel δήλωσε στους συντρόφους της Συντηρητικούς σε μια εκδήλωση στο Βερολίνο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία είναι αντιμέτωπες με μια κρίσιμη στιγμή.
«Ίσως η πιο απειλητική εξέλιξη για εμένα είναι ότι η πολυμέρεια έχει βρεθεί υπό τέτοια πίεση», ανέφερε η Merkel.
«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει επιθέσεις τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.
Η ίδια χαρακτήρισε «απατηλό» το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, λέγοντας ότι ποτέ δεν θα περίμενε ότι ο κόσμος θα αντιμετώπιζε ξανά μια παρόμοια ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών σχολών σκέψης.
«Δεν περίμενα ότι θα είχαμε ξανά συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών συστημάτων, όπως έχουμε σήμερα με την Κίνα (...) αλλά σίγουρα και με τις ΗΠΑ», τόνισε η Merkel.
«Είναι μια στιγμή αποφάσεων», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αποτελέσματα στα οποία θα κέρδιζαν και οι δύο πλευρές δύσκολα θα μπορούσαν να επιτευχθούν εάν μερικοί προσεγγίζουν την επίλυση των διαφορών με μια νοοτροπία του «νικητή που τα παίρνει όλα».
«Όπου οι συμβιβασμοί περιφρονούνται, η δημοκρατία κινδυνεύει», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων τόσο στο κυβερνώντα συνασπισμό της Γερμανίας όσο και μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης