Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Πρέπει να αποφευχθούν τα «σκληρά σύνορα» στην Ιρλανδία - Barnier: Θέλουμε ένα ομαλό Brexit

Corbyn: Πρέπει να αποφευχθούν τα «σκληρά σύνορα» στην Ιρλανδία - Barnier: Θέλουμε ένα ομαλό Brexit
Συνάντηση με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, είχε ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος
Συνάντηση με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, είχε σήμερα (27/9/2018) στις Βρυξέλλες ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο Corbyn δήλωσε στον Barnier πως μια συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα διαταραχθεί το εμπόριο στα σύνορα Ιρλανδίας - Βόρειας Ιρλανδίας.
Ο Corbyn τόνισε ότι δεν διαπραγματεύεται με τον Barnier και ότι ο ευρωπαίος διαπραγματευτής δεν εξέφρασε κατά τη συνάντησή τους άποψη σχετικά με τα θετικά στοιχεία των προτάσεων του Εργατικού Κόμματος για το Brexit σε σχέση με εκείνες της Συντηρητικής βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May.
Από την πλευρά του, ο Barnier δήλωσε ότι άκουσε τις απόψεις του Corbyn, ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι να εξασφαλίσει ένα ομαλό Brexit.
«Συνεχίζουμε να ακούμε όλες τις απόψεις για το Brexit και να εξηγούμε τις θέσεις της ΕΕ, οι οποίες στοχεύουν σε μια ομαλή απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου και στην οικοδόμηση μιας φιλόδοξης μελλοντικής εταιρικής σχέσης μεταξύ μας», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Barnier.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης