Τελευταία Νέα
Διεθνή

UEFA: Στη Γερμανία θα διεξαχθεί το Euro 2024

UEFA: Στη Γερμανία θα διεξαχθεί το Euro 2024
Στη Γερμανία το Euro 2024
Η Γερμανία ανέλαβε τη «φιλοξενία» του Euro 2024, «κερδίζοντας» την υποψηφιότητα της Τουρκίας, έπειτα από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.
Στη σχετική ψηφοφορία μετείχαν τα 17 από τα 19 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Σερβέτ Γιαρντιμτσί, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.
Η υποψηφιότητα της Γερμανίας συγκέντρωσε 12 ψήφους, αυτή της Τουρκίας τέσσερις ψήφους, ενώ υπήρξε και ένα λευκό.
Η Γερμανία, η οποία «φιλοξένησε» δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο (το 1974 ως Δυτική Γερμανία και το 2006), θα διοργανώσει για πρώτη φορά το EURO. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1988 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, ωστόσο τότε τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Δυτική Γερμανία.
Η Τουρκία κατέθεσε για τέταρτη φορά υποψηφιότητα, προκειμένου να «φιλοξενήσει» την κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων στην Ευρώπη, ωστόσο και πάλι δεν τα κατάφερε, όπως και στις τρεις προηγούμενες προσπάθειές της.
Το 2008 είχε καταθέσει κοινή υποψηφιότητα με την Ελλάδα, ενώ εν συνεχεία διεκδίκησε -χωρίς επιτυχία- και τις διοργανώσεις του 2012 και του 2016.
Το Euro 2024 θα διεξαχθεί σε 10 γήπεδα της Γερμανίας, τα οποία είναι το «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου, η «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, το «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ, η «Ρεντ Μπουλ Αρένα» της Λειψίας, το «Ραϊνενεργκί Στάντιον» της Κολωνίας, η «Φέλτινς Αρένα» του Γκελζενκίρχεν, το «Φολκσπαρκστάντιον» του Αμβούργου, η «Κόμερτσμπανκ Αρένα» της Φρανκφούρτης, η «Εσπριτ Αρένα» του Ντίσελντορφ και η «Μερτσέντες Μπεντς Αρένα» της Στουτγκάρδης.
Στη διοργάνωση θα μετάσχουν 24 ομάδες και θα πραγματοποιηθούν 51 αναμετρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το Euro 2020 θα διεξαχθεί σε 12 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Γερμανία, ενώ οι ημιτελικοί και ο τελικός θα φιλοξενηθούν στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Διαβάστε: Ο Erdogan ζητά «δίκαιη αξιολόγηση» από την UEFA για το Εuro 2024

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης