Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχεί η S&P για εταιρικά ομόλογα ύψους 1,7 τρισ. δολ. - Κρίσιμες οι λήξεις τραπεζικών ομολόγων την επόμενη 2ετία στην ευρωζώνη

tags :
Ανησυχεί η S&P για εταιρικά ομόλογα ύψους 1,7 τρισ. δολ. - Κρίσιμες οι λήξεις τραπεζικών ομολόγων την επόμενη 2ετία στην ευρωζώνη
Μεγάλη δυσκολία εξυπηρέτησης των χρεών τους βλέπει για τις αμερικανικές επιχειρήσεις ο οίκος Standard & Poor’s, όσο η εμπιστοσύνη των αγορών κλονίζεται από την εξέλιξη της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης. Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος επισημαίνει ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ομόλογα χαμηλή διαβάθμισης (κυρίως junk), θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα σε ομόλογα που λήγουν την περίοδο 2011-2014 και φτάνουν περίπου το 1,7 τρισ. δολάρια.
Η διαβάθμιση των εν λόγω ομολόγων δεν ξεπερνά το ΒΒ+, και έχουν εκδοθεί κυρίως από εταιρείες που σχετίζονται με τις λιανικές πωλήσεις. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να τεθεί υπόψη και το ολοένα αυξανόμενο κόστος δανεισμού ακόμα και σε εταιρικό επίπεδο, το οποίο έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τότε που κατέρρευσε η Lehman Brothers το 2008.
Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ Gonzalez- Paramoοι 20 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης έχουν ομολογιακά δάνεια ύψους 800 δισ. ευρώ τα οποία λήγουν μέχρι και το 2012, γεγονός που θα προκαλέσει σημαντικές πιέσεις στον κλάδο τα επόμενα χρόνια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης