Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για το Brexit έως τον Οκτώβριο

tags :
Merkel: Θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για το Brexit έως τον Οκτώβριο
Δεν είναι ξεκάθαρο όμως ότι ακριβώς θέλει η Μεγάλη Βρετανία τόνισε η Merkel
Την εκτίμηση πως θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία με τη Μ. Βρετανία σχετικά με την έξοδο της από την ΕΕ έως τον Οκτώβριο διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Σε σημερινές της δηλώσεις η καγκελάριος υποστήριξε πως δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλει η Μ. Βρετανία.
Όπως είπε η Merkel δεν μπορεί να ανήκει κάποιος στην Ενιαία Αγορά, τηρώντας τη μια από τις τέσσερις βασικές Αρχές της.
Αναφερόμενη στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας η καγκελάριος αφού υποστήριξε ότι το διεθνές, πολυμερές εμπορικό σύστημα είναι αντιμέτωπο με τεράστιες προκλήσεις, υπογράμμισε πως υπάρχουν συνέπειες από την αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας στο εμπόριο.
«Η ΕΕ προστατεύει τη Γερμανία στην εμπορική της αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ» τόνισε η Merkel, η οποία πάντως επεσήμανε πως υπάρχουν και θετικές τάσεις, όπως για παράδειγμα η Κίνα που ανοίγει τις αγορές της και που γίνεται ένας ισχυρός ανταγωνιστής.
Την ίδια στιγμή, την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για το Brexit το συντομότερο δυνατό επισημαίνει και η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων (BDI)
Σε σημερινή τους ανακοίνωση οι Γερμανοί βιομήχανοι υποστηρίζουν πως πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit που να διασφαλίζει μια μεταβατική περίοδο νομικής ασφάλειας για τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις έως τα τέλη του 2020.
«Όμως ακόμα και αυτή η χρονική περίοδος δύσκολα θα είναι επαρκής να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών όπως την θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο» τόνισε ο πρόεδρος της BDI, Dieter Kempf.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης