Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διμερή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ εξετάζει η Ιαπωνία - Στόχος η αποφυγή των υψηλών δασμών στα αυτοκίνητα

Διμερή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ εξετάζει η Ιαπωνία - Στόχος η αποφυγή των υψηλών δασμών στα αυτοκίνητα
Το Τόκιο επιδιώκει με τη συμφωνία αυτή να αποφύγει τους υψηλούς δασμούς στα ιαπωνικά αυτοκίνητα
Μια διμερή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ με ανταλλάγματα, εξετάζει η Ιαπωνία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Nikkei.
Το Τόκιο επιδιώκει με τη συμφωνία αυτή να αποφύγει τους υψηλούς δασμούς στα ιαπωνικά αυτοκίνητα, μειώνοντας ταυτόχρονα τους αντίστοιχους στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.   
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκέφτεται να μειώσει τους δασμούς στα γεωργικά προϊόντα  στα επίπεδα ανάλογα με εκείνα προ της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Σύμφωνο Συνεργασίας των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership), γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας Toshimitsu Motegi θα έχει συνομιλίες με τον αντιπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018 προκειμένου να προετοιμάσει τη συνάντηση μεταξύ του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe και του Αμερικανού προέδρου Donald Trump δύο μέρες αργότερα.
Ο Trump κατέστησε σαφές ότι είναι δυσαρεστημένος με το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι των ΗΠΑ, λόγω των εξαγωγών αυτοκινήτων και επιθυμεί αναμόρφωσή του.
Η Ιαπωνία επιθυμεί να αποφύγει τους υψηλότερους δασμούς για τα αυτοκίνητά της και θέλει να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ για σύμφωνο ελεύθερων συναλλαγών ως πρότυπο για μία ανάλογη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης