Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Χρειάζεται ακόμη δουλειά πριν από μια δεύτερη σύνοδο κορυφής Trump - Kim

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Χρειάζεται ακόμη δουλειά πριν από μια δεύτερη σύνοδο κορυφής Trump - Kim
Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι συνθήκες είναι σωστές, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται πάνω σε μια δεύτερη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του προέδρου Donald Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει «για να βεβαιωθούμε ότι οι συνθήκες είναι σωστές», δήλωσε σήμερα (21/9/2018) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό.
Αλλά υπάρχει ακόμα λίγη δουλειά που πρέπει να κάνουμε, ώστε να βεβαιωθούμε ότι οι συνθήκες είναι σωστές και ότι οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε μια θέση όπου θα μπορούμε να επιτύχουμε ουσιαστική πρόοδο», ανέφερε ο Pompeo σε συνέντευξή του στο «Fox News».
Παράλληλα, σε ξεχωριστή του συνέντευξη στο «NBC News», ο Pompeo δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά στην Πιονγιάνγκ για να διαπραγματευτεί πριν από μια τέτοια συνάντηση.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι οι διεθνείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να παραμείνουν μέχρις ότου η χώρα εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, τα οποία αποτελούν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Τελικά, αυτή θα είναι μια απόφαση που θα λάβει ο πρόεδρος», δήλωσε ο Pompeo σχετικά με το εάν θα υπάρξει δεύτερη σύνοδος κορυφής με τον Kim.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης