Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε Orban: Η Ουγγαρία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους βασικούς εταίρους μας στην Ευρώπη

Putin σε Orban: Η Ουγγαρία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους βασικούς εταίρους μας στην Ευρώπη
Εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ Putin και Orban 
Η Βουδαπέστη είναι αναμφισβήτητα ένας από τους βασικούς εταίρους μας στην Ευρώπη, διαμήνυσε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, στο πλαίσιο των «εποικοδομητικών» συνομιλιών που είχε σήμερα (18 Σεπτεμβρίου 2018) με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban.
Ο Vladimir Putin δήλωσε ότι η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας «Rosatom» θα ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Πακς της Ουγγαρίας.
«Η Ουγγαρία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους βασικούς εταίρους μας στην Ευρώπη.
Οι σχέσεις μας εξελίσσονται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Οι διακυβερνητικές επιτροπές και των δύο χωρών εργάζονται ενεργά μαζί, αναπτύσσονται επίσης διαπεριφερειακές σχέσεις, οι εμπορικές και οι οικονομικές σχέσεις παρουσιάζουν θετική δυναμική», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο Viktor Orban ευχαρίστησε τον κ. Putin, επειδή διατήρησε ισχυρές τις διμερείς σχέσεις και βοήθησε τη Βουδαπέστη να ξεπεράσει τις συνέπειες των κυρώσεων της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας.
«Η Ουγγαρία χρειάζεται καλούς, ικανούς εταίρους.
Με χαροποιεί πολύ που εδώ και χρόνια οι σχέσεις μας είναι ισορροπημένες και σταθερές.
Δεν μπορούμε να πουμε ότι οι συνθήκες είναι πάντα ευνοϊκές για τη συνεργασία μας, αλλά τα δυσάρεστα πράγματα υπάρχουν για να μπορούμε εμείς να τα ξεπερνάμε.
Και το έχουμε καταφέρει», σημείωσε.
Ο κ. Orban πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να παρατείνουν την συμφωνία για την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου έως το 2020, ενώ είπε ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να σκεφτεί την διέλευση αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Ουγγαρίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης