Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Χρεοκοπημένο το 40% των επιχειρήσεων μετά την αύξηση κατά 3.000% του κατώτατου μισθού

Βενεζουέλα: Χρεοκοπημένο το 40% των επιχειρήσεων μετά την αύξηση κατά 3.000% του κατώτατου μισθού
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν το υψηλό κόστος λειτουργίας
Η κυβέρνηση Maduro μπορεί να προχώρησε σε μία «γενναία» αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 3.000%, αλλά αυτό  δεν διέσωσε αλλά μάλλον διέλυσε τις επιχειρήσεις της Βενεζουέλας, κυρίως στον λιανικό τομέα, με National Council of Commerce and Services of Venezuela.
Η αύξηση των μισθών για τους υπαλλήλους τους αλλά και η συνεχιζόμενη μείωση της κατανάλωσης αποτελούν δύο από τους βασικούς λόγους γι’ αυτήν την πορεία, όπως τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της Miami Herald.
Ταυτόχρονα εάν οι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος λιανικών πωλήσεων αυξήσουν τις τιμές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος, τότε εάν γίνουν αντιληπτοί από το καθεστώς κινδυνεύουν με πρόστιμα ή ακόμη και φυλάκιση.
Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός έφθασε στη χώρα το 200% τον Αύγουστο του 2018, ενώ το τοπικό νόμισμα μπολιβάρ έχει χάσει τα 2/3 της αξίας του σε διάστημα μόλις 30 ημερών.
Σύμφωνα με τη Miami Herald αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτιμούν να βάλουν λουκέτο παρά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, καθώς το μόνο που καταφέρνουν είναι να φορτώνονται όλο και περισσότερα χρέη.
Άλλωστε η κυβέρνηση ελέγχει απόλυτα τις εισαγωγές, η αγορά χρήματος είναι καταρρακωμένη και ο υπέρ-πληθωρισμός διαγράφει ακόμη και τα ελάχιστα κέρδη που μπορεί να έχει μία μικρή επιχείρηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης