Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός κυκλοφόρησε βιβλίο κατά των Τούρκων και του Ισλάμ με τεράστιες πωλήσεις

Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός κυκλοφόρησε βιβλίο κατά των Τούρκων και του Ισλάμ με τεράστιες πωλήσεις
Πρόκειται για μια κριτική κατά του Ισλάμ ως θρησκεία, την οποία ο συγγραφέας βλέπει ως επιζήμια για τους ανθρώπους που την ασπάζονται
Τεράστιες πωλήσεις κάνει στη Γερμανία ένα νέο βιβλίο με έντονα επικριτικό περιεχόμενο κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων.
Το βιβλίο με τίτλο «Η εχθρική εξαγορά: Πώς το Ισλάμ παρεμποδίζει την πρόοδο και απειλεί την κοινωνία» βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων του Der Spiegel καθώς τις τελευταίες 15 ημέρες οπότε και κυκλοφόρησε έχει πουλήσει 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα.
Πρόκειται για μια κριτική κατά του Ισλάμ ως θρησκεία, την οποία ο συγγραφέας βλέπει ως επιζήμια για τους ανθρώπους που την ασπάζονται με βάση την κυριολεκτική ανάγνωση του Κορανίου.
Ο συγγραφέας, Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός (SPD) και πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Bundesbank, Thilo Sarrazin, έρχεται οκτώ χρόνια μετά το προηγούμενο σε κυκλοφορία βιβλίο του με τίτλο «Η Γερμανία καταργείται» στο οποίο αναφέρεται στην αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας.



Το βιβλίο αυτό στρεφόταν κατά Αράβων και Τούρκων μεταναστών κατηγορώντας τους για «ντροπή» της γερμανικής κοινωνίας.
Μιλώντας πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου έργου του τον περασμένο μήνα, ο Sarrazin δήλωσε ότι "όλα ήταν χειρότερα από ό, τι πρόβλεψα οκτώ χρόνια πριν".
Ονομάζοντας το Ισλάμ ως «ιδεολογία της βίας με το πρόσχημα μιας θρησκείας», το τελευταίο έργο του Sarrazin είχε μια κάπως ανώμαλη πορεία προς τα ράφια. Ο αμερικανικός εκδότης Random House, ο οποίος υπέγραψε μια συμφωνία βιβλίου με τον Sarrazin τον Νοέμβριο του 2016, αρνήθηκε να το εκτυπώσει το Μάιο, οδηγώντας σε αγωγή από τον συγγραφέα. Το χειρόγραφο αποκτήθηκε τελικά από τον εκδοτικό οίκο FinanzBuch Verlag με έδρα το Μόναχο, έναν εκδότη που ειδικεύεται συνήθως σε βιβλία που δεν αφορούν φαντασία και αφορούν επιχειρήσεις και εμπορικά θέματα.
Η Deutsche Welle το χαρακτήρισε ως μια «παραμορφωμένη εικόνα βασισμένη στην προκατάληψη» και συνέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ο Sarrazin διαβάζει το Κοράνι σε εκείνο των τζιχάντικων ομάδων. Οι Financial Times του Ηνωμένου Βασιλείου επέκριναν την «αναγωγική της προσέγγιση», τραβώντας τον Sarrazin για την έλλειψη γνώσης του στα αραβικά και για να μην είναι ούτε θεολόγος ούτε θρησκευτικός λόγιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης