Τελευταία Νέα
Διεθνή

To ενδεχόμενο διεξαγωγής συνόδου για το Βrexit τον Νοέμβριο 2018 θα συζητήσουν στο Σάλτσμπουργκ οι ηγέτες της ΕΕ

To ενδεχόμενο διεξαγωγής συνόδου για το Βrexit τον Νοέμβριο 2018 θα συζητήσουν στο Σάλτσμπουργκ οι ηγέτες της ΕΕ
Διπλωμάτης δήλωσε στο «Reuters» ότι η ΕΕ συνεχίζει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία πριν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο
Το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας ειδικής συνόδου κορυφής για το Brexit τον Νοέμβριο του 2018, θα συζητήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη συνάντησή τους στην Αυστρία την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα (13/9/2018) υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ στο «Reuters».
Ο διπλωμάτης δήλωσε επίσης ότι η ΕΕ συνεχίζει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία πριν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο.
Διπλωμάτες και αξιωματούχοι της ΕΕ λένε πως οι κυβερνήσεις συζητούν το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας ειδικής συνόδου κορυφής για το Brexit στις Βρυξέλλες γύρω στις 13-15 Νοεμβρίου με την υπόθεση ότι μια τακτική συνάντηση που προβλέπεται στις 18 Οκτωβρίου θα είναι πολύ νωρίς για να εγκρίνει μια ενδεχόμενη συμφωνία με τη Βρετανία για μια συνθήκη αποχώρησης.
Ο διπλωμάτης δήλωσε επίσης πως περαιτέρω συζητήσεις για μια συνάντηση τον Νοέμβριο θα διεξαχθούν μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων όταν συναντηθούν στο Σάλτσμπουργκ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.
Απαντώντας σε ερώτηση αν η σύνοδος κορυφής του Σάλτσμπουργκ θα δώσει στον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, νέα εντολή προκειμένου να συζητήσει τους όρους για τη μελλοντική εμπορική σχέση της Βρετανίας με την Ένωση, ο διπλωμάτης είπε πως ο Barnier δεν χρειάζεται τέτοια επίσημη εντολή.
Μπορεί, ωστόσο, να επιδιώξει περαιτέρω καθοδήγηση από τους ηγέτες στη διάρκεια της συνάντησής τους.
Ερωτηθείς για τα σχόλια του βρετανού υπουργού Brexit, σύμφωνα με τον οποίο η μη επίτευξη συμφωνίας για τη συνθήκη αποχώρησης θα σήμαινε πως η Βρετανία δεν θα καταβάλει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία έχει συμφωνήσει μέχρι τώρα να στείλει στις Βρυξέλλες, ο διπλωμάτης είπε πως αν δεν υπάρξει συνθήκη, πολλοί από τους όρους που έχουν συμφωνηθεί δεν θα ισχύσουν.
Ωστόσο, συνέχισε, υπάρχει ένα νομικό επιχείρημα ότι η Βρετανία θα εξακολουθεί να οφείλει χρήματα στην ΕΕ βάσει των όρων των υπαρχουσών υποχρεώσεών της ως μέλους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης