Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία και τον Ιούλιο του 2018, στο 4% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία και τον Ιούλιο του 2018, στο 4% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Η ετήσια αύξηση των μισθών στη Μεγάλη Βρετανία αποδείχθηκε καλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 43ων ετών παρέμεινε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία και για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/9) στοιχείς της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την ίδια στιγμή που η αύξηση των μισθών αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2018 παρέμεινε αμετάβλητο στο 4%, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 1975.
Σύμφωνα με την ONS, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 55 χιλ. άτομα σε σχέση με το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2018, στα 1,36 εκατ. άτομα συνολικά.
Παράλληλα, το ποσοστό απασχόλησης υποχώρησε οριακά στο 75,5% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιου, έναντι 75,6% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο.
Ο αριθμός των αιτούντων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 8.700 άτομα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν να υπάρξει περαιτέρω άνοδος κατά 10.000 άτομα.
Σε ότι αφορά το μέσο εισόδημα των βρετανών πολιτών, εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +2,9% για το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν η άνοδος να περιοριστεί στο +2,8%.
Συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, η ετήσια αύξηση των αποδοχών διαμορφώθηκε στο +2,6%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν η ετήσια άνοδος να παραμείνει σταθερή στο 2,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης