Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά 3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη του ιαπωνικού ΑΕΠ κατά 2,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους
Σημαντική επέκταση σημείωσε η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/9) στοιχεία της κυβέρνησης, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η οικονομία της Ιαπωνίας αυξήθηκε με ετήσια ρυθμό 3% για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη του ιαπωνικού ΑΕΠ κατά 2,6%.
Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης μετά τη συρρίκνωση 0,9% που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους και που έδωσε τέλος στο μεγαλύτερη σερί επέκττασης των τελευταίων 28 ετών.
Οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθυκαν κατά 0,7%, επιβεβαιώνοντας τόσο τις προβλέψεις των αναλυτών, όσο και τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της κυβέρνησης.
Ωστόσο, οι δαπάνες των επιχειρήσεων κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του 3,1%, έναντι εκτιμήσεων στο 2,8% και έναντι των αρχικών προβλέψεων στο 1,3%.
Σε ότι αφορά τους επόμενους μήνες, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομία της Ιαπωνίας θα παραμείνει σε τροχιά ανάτπυξης, εκτός εάν υπάρξει επιδείνωση στις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής δασμών 25% στις εισαγωγές οχημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης