Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bannon (πρ. σύμβουλος Trump): Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πραξικόπημα

Bannon (πρ. σύμβουλος Trump): Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πραξικόπημα
«Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση εναντίον των θεσμικών οργάνων», δήλωσε ο Bannon
Ο  Donald Trump, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα «πραξικόπημα», δήλωσε ο πρώην  σύμβουλός του, Stephen Bannon μιλώντας στο Reuters, επικαλούμενος μία ανώνυμη δημοσίευση στους New York Times, που αναφέρεται στην αντίδραση, που αντιμετωπίζει «εντός των τειχών» ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Αυτό που είδαμε είναι πάρα πολύ σοβαρό.
Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση εναντίον των θεσμικών οργάνων», δήλωσε ο Bannon κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιταλία.
«Αυτό είναι πραξικόπημα, εντάξει», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  από ανώτερο αξιωματούχο ο οποίος μιλά υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, πολλά στελέχη της αμερικανικής διοίκησης εργάζονται από τα μέσα για να αποτρέψουν την υλοποίηση πολιτικών του Trump.  Ο Bannon δήλωσε ότι η τελευταία φορά που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αμφισβητηθεί με τέτοιο τρόπο ήταν κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου όταν ο στρατηγός George Β. McClellan συγκρούστηκε με τον τότε πρόεδρο Abraham Lincoln.
«Αυτή είναι μια κρίση. Η χώρα είχε μόνο μια τέτοια κρίση το καλοκαίρι του 1862, όταν ο στρατηγός McClellan και οι ανώτεροι στρατηγοί, όλοι οι Δημοκρατικοί του Στρατού της Ένωσης, θεώρησαν ότι ο Αβραάμ Λίνκολν δεν ήταν ικανός να είναι αρχηγός», δήλωσε ο Bannon.
Ο Trump δήλωσε την Παρασκευή (7/9) ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα πρέπει να ανακαλύψει ποιος έγραψε το κομμάτι, προσθέτοντας ότι πρόκειται για θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης