Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Το προσφυγικό καταποντίζει την κυβερνητική συμμαχία της Merkel κι ενισχύει την ακροδεξιά - Διπλά χαμένοι οι Σοσιαλδημοκράτες

Bild: Το προσφυγικό καταποντίζει την κυβερνητική συμμαχία της Merkel κι ενισχύει την ακροδεξιά - Διπλά χαμένοι οι Σοσιαλδημοκράτες
Το αθροιστικό ποσοστό της κυβερνητικής συμμαχίας φτάνει στο 46%, και είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ "μεγάλος συνασπισμός" των CDU/CSU/SPD 
Καταποντίζεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στη Γερμανία (SPD), το οποίο χάνει σημαντικά τα τελευταία χρόνια την εκλογική του δύναμη σε νέο ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Bild am Sonntag.
Αυτό προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην κυβερνητική συμμαχία της Merkel η οποία βλέπει το προσφυγικό να κλυδωνίζει την κυβέρνησή της που βάλλεται από εσωτερικούς διχασμούς.
Μετά από ένα θερμό πολιτικά καλοκαίρι με ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις με αιχμή το μεταναστευτικό και την άνοδο της ακροδεξιάς όπως φάνηκε και στα βίαια επεισόδια στην πόλη Κέμνιτς με αφορμή τη δολοφονία Γερμανού για την οποία βασικοί ύποπτοι θεωρούνται δύο πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag, το ποσοστό της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Merkel και του αδελφού της βαυαρικού κόμματος, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), μειώθηκε κατά μία μονάδα μέσα σε μία εβδομάδα, στο 29%.
Στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, η Ένωση (CDU/CSU) είχε συγκεντρώσει το 32,9% των ψήφων.
Το ποσοστό του SPD υποχώρησε ακόμη περισσότερο κατά δύο μονάδες, στο 17% όταν στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της περασμένης χρονιάς, οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν συγκεντρώσει το 20,5% των ψήφων.
Το αθροιστικό ποσοστό της κυβερνητικής συμμαχίας φτάνει στο 46%, και είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ "μεγάλος συνασπισμός" των CDU/CSU/SPD ( οι οποίο άσκησαν εξουσία και τις περιόδους 2005-09 και 2013-17).
Τηυν ίδια στιγμή, το ποσοστό του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε αμετάβλητο από την προηγούμενη εβδομάδα, στο 15%. Το ποσοστό του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) αυξήθηκε κατά μία εκατοστιαία μονάδα, στο 10%. Το ποσοστό των Πρασίνων παρέμεινε αμετάβλητο στο 14%, όπως και αυτό των φίλα προσκείμενων στον επιχειρηματικό κόσμο Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στο 9%.
Το ποσοστό των λοιπών κομμάτων αυξήθηκε δύο μονάδες, στο 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης