Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμβιβασμό αναζητεί η Γερμανία για τον πανευρωπαϊκό φόρο στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες

Συμβιβασμό αναζητεί η Γερμανία για τον πανευρωπαϊκό φόρο στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες
Σύμφωνα με πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάρτιο, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα επιβάλλουν φόρο 3% στα ψηφιακά έσοδα μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Google και το Facebook
Η αναθεώρηση των σχεδίων για τον πανευρωπαϊκό φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, απαιτεί διεξοδική συζήτηση, μολονότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία ακόμη και μέχρι το τέλος του 2018, όπως  δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz.
Σύμφωνα με πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάρτιο, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα επιβάλλουν φόρο 3% στα ψηφιακά έσοδα μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Google και το Facebook, εταιρείες στις οποίες προσάπτουν «κατηγορίες» για την καταβολή μικρότερων φόρων σε σχέση με την κερδοφορία τους.
Στο σχέδιο αντιτίθεται τα σκανδιναβικά κράτη και η Ιρλανδία, εκτιμώντας πως ο εν λόγω φόρος θα μπορούσε να πλήξει την καινοτομία και να προκαλέσει αντίποινα από τις ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters.
Να σημειωθεί ότι, οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες έχουν την έδρα τους σε αυτές τις χώρες.
«Είναι απαραίτητο να αφιερώσουμε να συζητήσουμε το θέμα», δήλωσε ο Scholz σε δημοσιογράφους σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στη Βιέννη, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι να υπάρξει συμβιβασμός μέχρι το τέλος του έτους.
Το Βερολίνο ακολουθεί μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Scholz τον Μάρτιο στο θέμα και η τελευταία παρατήρησή του θα εξεταστεί προσεκτικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιτίθενται στη νέα φορολογία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης