Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ryanair προειδοποιεί για πτώση 15% στα κέρδη του οικονομικού έτους 2019

Η Ryanair προειδοποιεί για πτώση 15% στα κέρδη του οικονομικού έτους 2019
Προειδοποίηση κέρδους από τη Ryanair
Για πτώση της τάξεως του 15% στα καθαρά κέρδη του οικονομικού έτους 2018/2019 προειδοποίησε σήμερα (7 Σεπτεμβρίου 2018) η Ryanair, ως απόρροια των υψηλότερων τιμών καυσίμων και του κόστους προσωπικού.
Επίσης, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τα σχέδιά της για την μεταφορά στην Πολωνία έξι αεροσκαφών της από το Δουβλίνο και 300 εργαζόμενους.
Επισημαίνεται πως τα καθαρά κέρδη της Ryanair Holdings κατέγραψαν οριακή υποχώρηση το δεύτερο τρίμηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκαν στα 318,5 εκατ. ευρώ, έναντι 309,2 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Σχεδόν αμετάβλητα παρέμειναν τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο, στα 2,08 δισεκ. ευρώ.
Η Ryanair διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για κέρδη μεταξύ 1,25 δισεκ. και 1,35 δισεκ. ευρώ το οικονομικό έτος 2019, αν και προειδοποίησε για υψηλότερο κόστος και χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων.
Η κυκλοφορία αυξήθηκε κατά 7%, σε ετήσια σύγκριση, για το τρίμηνο, σε 37,6 εκατομμύρια πελάτες (96% πληρότητα).
Η Ryanair έκλεισε με αυξημένη κερδοφορία έκλεισε το οικονομικό έτος Μαρτίου 2017-Μαρτίου 2018, με την επίδοση να διαμορφώνεται στα 1,45 δισεκ. ευρώ, έναντι 1,32 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια σύγκριση, στα 7,15 δισεκ. ευρώ.
Ωστόσο, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξέδωσε προειδοποίησε κέρδους για το οικονομικό έτος 2019, αναμένοντας την επίδοση μεταξύ 1,25 δισεκ. και 1,35 δισεκ. ευρώ, εξαιτίας αυξημένου κόστους που προκύπτει από τις υψηλότερες τιμές καυσίμων.
Η Ryanair μετέφερε 130,3 εκατομμύρια επιβάτες για την περίοδο Μαρτίου 2017-Μαρτίου 2018, επίδοση κατά 9% βελτιωμένη σε ετήσια σύγκριση, με τη μέση τιμή εισιτηρίου να φθάνει τα 39,4 ευρώ (μείωση κατά 3%).

Τέλος στη δωρεάν χειραποσκευή βάζει η Ryanair

Αντίτιμο της τάξεως των 6 βρετανικών λιρών θα πληρώνουν για τη μία χειραποσκευή των (έως) 10 κιλών οι επιβάτες της Ryanair, από τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους αυστηροποιεί τους κανόνες προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να «μειώσει τις καθυστερήσεις στην επιβίβαση».
Το ποσό βέβαια μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10 λίρες αν θέλουν να βάλουν την αποσκευή στον ειδικό χώρο αποθήκευσης του αεροπλάνου.
Από τον Νοέμβριο, λοιπόν, οι επιβάτες θα μπορούν μόνο να παίρνουν μαζί τους μία μικρή τσάντα στην καμπίνα, αρκεί αυτή να χωράει κάτω από το μπροστινό κάθισμα.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που η Ryanair αλλάζει την πολιτική της για τις αποσκευές.
Ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Kenny Jacobs, ανέφερε ότι η νέα πολιτική «θα επιταχύνει τη διαδικασία επιβίβασης και θα μειώσει τις καθυστερήσεις των πτήσεων», ενθαρρύνοντας τους πελάτες είτε να ταξιδεύουν με μια ελαφριά βαλίτσα είτε να δηλώνουν μία μέτρια τσάντα στο check-in.
Αυτή τη στιγμή η Ryanair επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν μαζί τους μία μικρή χειραποσκευή και σε αυτούς που έχουν πληρώσει για επιβίβαση με προτεραιότητα να παίρνουν στην καμπίνα μία τσάντα 10 κιλών.
Από τον Νοέμβριο, αν οι επιβάτες εμφανιστούν στην πύλη με αποσκευή βαρύτερη των 20 κιλών αλλά δεν έχουν πληρώσεις για επιβίβαση προτεραιότητας, η τσάντα θα τοποθετείται στον χώρο αποθήκευσης έναντι 25 λιρών, τονίζει η εταιρεία.
Σημειώνει δε ότι δεν αναμένει να έχει επιπλέον έσοδα από αυτή τη νέα πρακτική καθώς η χρέωση για την αποσκευή βάρους έως δέκα κιλών είναι και πάλι χαμηλότερη από το κόστος χρέωσης μιας κανονικής αποσκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης