Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Πορτογαλία θα επιστρέψει στς αγορές το 2013

ΔΝΤ: Η Πορτογαλία θα επιστρέψει στς αγορές το 2013
Η Πορτογαλία θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2013, δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ στη χώρα.
«Η βασική μας προσδοκία παραμένει ότι η Πορτογαλία θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές στα τέλη της επόμενης χρονιάς», δήλωσε ο Αμπέμπε Αμρο Σελασί, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «αυτό δεν θα είναι εύκολο».
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο εξέφρασε χθες στο Bloomberg την βεβαιότητά του ότι «σε λίγους μήνες, όταν τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους θα είναι ισχυρότερα στα μάτια των αναλυτών, η Πορτογαλία θα γίνει η πιο ευνοϊκή περίπτωση επιτυχίας». Σύμφωνα με τον Πάσος Κοέλιο, η Πορτογαλία είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε αυτές τις δεσμεύσεις της και να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2013.
Σημειώνεται ότι η πορτογαλική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μέτρα μείωσης των δαπανών και αύξησης της φορολογίας προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους του πακέτου διάσωσης των 78 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με ΕΕ και ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης